пʼятниця, 14 вересня 2012 р.

Завдання №60 від Шпаківні "Літо в банках"

Привіт!!
Я сьогодні до вас із запрошенням взяти участь у цікавому і корисному завданні від АртКлубу "Шпаківня".



Консервувати я не просто люблю, а обожнюю)))
Ось мій рецептик.

Болгарський перець в маринаді


Потрібні інградієнти:
-5 кг болгарського перцю
для маринаду:
- 500 г 9% оцту
- 500 г олії
- 500 г кип"яченої води
300 г цукру
1-2 ст ложки солі.

Перець миємо, чистимо від насіння і розрізаємо поздовж на чотири частини.
Коли маринад закипить, кидаємо туди частинами (бо все не влізе за одним разом) перець на 1-2 хв.
Коли усі перці побували в маринаді, розкладаємо їх у сухі чисті банки і заливаємо маринадом, у якому вони варились.
Банки стерилізуємо (літрові - 5 хв, півлітрові - 3 хв) і закатуємо металевими кришками.
Перевертаємо на кришки і тепленько вкутуємо.
В мене вийшло 8 півлітрових баночок.
Смачного!!!!

Приєднуйтеся!!!
Буду рада почути нові рецепти)))

***
У нас сьогодні дощик і ми з Марком трішечки прихоріли - кашляємо і боремось із нежиттю(((
А ще ми чекаємо бабиного літа!!!

Не хворійте і бережіть близьких!!!

6 коментарів:

  1. Яка ти консерваторка ! :) Жартую. Господинька справжня. Давайте разом чекати того бабиного літа і не хворіти більше :)

    ВідповістиВидалити
  2. Мммммм! Мої улюблені перчики :-))) Я ще інколи підсмажую цибульку з морквою і кладу в баночку поверх перцю по ложці-дві. Вона потім така смачнюча... :-) Не хворійте!

    ВідповістиВидалити
  3. ВИдужуйте, Юлічка!! Бабине літо вже скоро ;)
    а ти я бачу майстриня на всі руки ;) я щось з консервацією не люблю бавитись ))) в нас бабуля по тому спец ))) а ми потім все поїдаємо ))
    а за рецептик дякую, я собі всерівно збережу, а може колись захочеться ;)

    ВідповістиВидалити
  4. Тримайтеся, скоро має прийти тепло :-) Я б теж закрила перчику, але де ж того болгарського перцю в канандосії найти :-(

    ВідповістиВидалити
  5. Який гарний перчик! Я минулого літа, коли маленький ще був ну дуже маленький, наконсервувала на два літа. Тому це літо - відпочиваю від консервації. А це ваш власний урожай?!

    ВідповістиВидалити

Дякую за ваші коменти, вони для мене дуже важливі!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...