вівторок, 15 березня 2011 р.

Дитяче мило своїми руками. Автор: Юля

  Ось я нарешті зібралася написати про свій досвід варити мило. Відразу признаюсь - не перший))),  а другий. Перший був досить невдалий, помилки свої я зрозуміла, але бажання варити мило пропало майже на рік.
  На цей раз я добре підготувалася, "прошастала" багато інтернетної інформації про мило і от опишу як увесь цей цікавий процес у мене пройшов.
  Для виготовлення саморобного мила потрібно:
1 година вільного часу
Інвентар: дві кастрюльки для водяної бані, тертка, миска для мильної стружки, столова ложка, чашка для відвару, пластмасові формочки для заливання мила (я використовувала пасочки дитячі для гри в піску і коробочки з йогуртів).
Складники: дитяче мило без запаху ( я брала АГУ), олія ( може бути оливкова, з персикових, миндальних, виноградних кісточок , я брала останню), сушена трава череди або ромашкиз аптеки, гліцерин, рідкий вітамін Е, аромомасла лимона і лаванди, вода.


Розрахунок: на 150 г дитячого мила (якщо  АГУ, то це два брусочка по 75г) - 3 ст.л. олії, 3-4 ст. л. сухих квітів ромашки, 600 мл води, 1 ст. л. гліцерину, 0,5 ст.л. вітаміну Е, 2 краплі аромомасла лимона і 8 крапель лаванди.

1. Спочатку приготувала відвар ромашки. Варила його 20 хвилин щоб усі корисні речовини залишились у воді.
2. Поки варився відвар натерла мила на дрібній тертці щоб скоріше при варці розставало(перед тим як терти можна мило помістити в морозильну камеру на трішки, тоді воно не буде при терті виділяти неприємний пил).


3. Коли відвар вже був готовий, процідила його через марлю, щоб відділити дрібні частинки. Для миловаріння потрібно мені було лише 300 мл відвару.
4. Склала з двох кастрюль водяну баню, в нижню налила воду, яка мала постійно рівномірно кипіти, у верхню налила рослинну олію.
5. Коли олія добре прогрілась, додала туди трохи відвару і по ложці додавала мильну стружку, постійно помішуючи. Маса постійно густішала і я додавала відвар, так коли всі інградієнти влиті зачекала до їх повного розчинення. Не можна надмірно інтенсивно калатати мильну масу щоб не утворилась піна.
6. Коли мильна маса стала однорідною і без згустків, долила туди гліцерин, вітамін Е і аромомасла у потрібних пропорціях. Добре вимішала і розлила по формах.

Коли мило охололо я його на 4 години помістила в холодильник, після цієї процедури воно легенько відійшло від форми. Ось такий мало вигляд моє готове милко:




Мала бути ще й фотосесія гарно оформленого милка, але черепашка 


була подарована найкращій в світі кумасі і поїхала до Луцька, а дельфінчік 


поплив у ванну до Олі.
  Відразу хочу додати, що сестра почала користуватися милком і від нього в захваті (мені на радість)!!!!
  Решту мила я обгорнула харчовою плівкою і зберігаю в холодильнику. Ось такий в мене був досвід варіння мила, маю надію, комусь пригодиться))))

1 коментар:

Дякую за ваші коменти, вони для мене дуже важливі!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...